SPÅNGA BYS 4h GÅRD

TENSTA 4h KLUBB

4H klubben

4H är en ideell organisation utan religösa eller politiska kopplingar. På 4H-gårdarna använder vi djuren som ett verktyg i ett pedagogiskt syfte. Djur tar fram mjuka värden hos dom allra flesta och dom är i behov av barnens skötsel och ansvarskänsla på ett sätt som gör varje individ viktig. Ett av 4H-gårdens viktigaste mål är att alla på gården ska ta del i de sysslor som förekommer. Barn och ungdomar får på så sätt tidigt lära sig att ta ansvar.

Tensta 4H-klubb bedriver medlemsverksamhet på Spånga bys 4H-gård. Här kan du bli medlem från och med 7 års ålder och avgiften är 300 kronor per person. 

Djurgrupperna sker på vardagar mellan 16-17 och du får då vara med att sköta om och pyssla med djuren. Ibland går vi även på djurpromenader eller åker häst och vagn.

4H's verksamhet är igång hela året,utöver djurskötargrupperna har vi regelbundet läger för alla medlemmar under skolloven. Dessutom arrangerar vi ibland kurser i exempelvis tömkörning och djurskötsel samt en hel del andra aktiviteter. 

4H-klubben drivs av styrelsen som utses av klubbens medlemmar på årsmötet. Dom ideella ledarna i klubben genomför verksamheten i samarbete med personalen på 4H-gården. Vilken verksamhet som ska genomföras beslutas även det på årsmötet. Men det finns också plats för annat som vi kommer på under året.

           ________________________________________________________

Har du aldrig varit medlem i 4H förut och är nyfiken på hur det fungerar?
Då är du välkommen att prova en gång. Läs mer om våra aktiviteter HÄR

 _________________________________________________________