SPÅNGA BYS 4h GÅRD

TENSTA 4h KLUBB

Här hittar du information om de olika kurser som vi erbjuder

 

 

djurskötarkurs

På Djurskötarkursen får barn från 7 år lära sig att ta hand om gårdens djur och göra andra roliga aktiviteter ihop till exempel: testa på ridning, häst och vagn, pyssla, klippa får och baka.

Miniledarkurs

Miniledarkursen är till för de barn som är 10 år (eller fyller tio samma år) och som har gått minst en termin på djurskötarkursen. Kursen är förberedande för att bli miniledare på gården. Barnen får fortsätta lära sig om allt de gjort på djurskötargruppen men lite mer ingående och får bli säkrare på hur allting funkar, för att sen när de är klara kunna hjälpa de yngre barnen. De får lära sig mer om djuren, gården och hur allt hänger ihop, och lära känna de befintliga ledarna.

Vad är en miniledare?

Som miniledare hjälper man till på djurskötargrupperna med de yngre barnen, man hjälper till vissa helger på gården och är med när vi har olika arrangemang. Som tack för detta får man vara med på en massa olika roliga aktiviteter som personalen planerar, tillsammans med de äldre ledarna. Man går minst 2 terminer på miniledarkursen för att bli färdig miniledare.

Som miniledare finns möjligheter att gå på en massa roliga kurser, från tömkörningskurs till ledarskapskurs och allt där emellan.

 

Hästkurs

Hästkursen är från 10 år. Här får du lära dig mer om hästen och dess skötsel, samt prova på ridning, körning och tömkörning. Vi har rykttävling, ponnyagility, bakar hästgodis och mycket mer.

 

Mini4H

Mini4H kallar vi den kurs som är till för de yngre barnen. Det är i åldersgruppen 4-6 år och vi gör mycket som djurskötargruppen gör, fast i mindre grupper och med anpassning för ålder. Barnen kommer att testa på ridning, häst och vagn, REDE och ta hand om gårdens djur.